Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πρόβατα μαντρωμένα ποτέ νικημένα. Πάω να ψοφήσω..

Μεγάλη ζημιά θα πάθαινα το Σαββατοκύριακο.
Ήμουνα στο τσακ να πάω να σκίσω το εκλογικό μου δικαίωμα. Το είχα πάρει απόφαση. Μόνο οι άλλοι θα με σκίζουν τόσα χρόνια; Ας σκίσω και εγώ κάτι. Για ένα δικαίωμα ζούμε σ' αυτή την π@$τάνα τη ζωή.

Και τι δικαίωμα.. Εκ λογικόν! Ας όψεται ο μπάρμπα Σταύρος που μου είπε ότι άμα δεν το σκίσω θα είναι ντροπή. 

Είναι ιερό πράμα η ψήφος παιδί μου, να πας να ψηφίσεις μου είπε..

Δεν ψοφάω καλύτερα ρε μπάρμπα Σταύρο..

Εκεί όμως ο μπάρμπας κέρβερος. Με έριξε στο φιλότιμο, και ήμουνα έτοιμος να τρέξω να γιομίσω τις κάλπες..να σταυρώσω και να στραβωθώ. Όλα αυτά μέχρι την ώρα που η κουβέντα ήρθε σ' εκείνο το μακρινό τριτοξάδερφο που κατεβαίνει για σύμβουλος και του 'ταξε μια κολόνα της ΔΕΗΣ δίπλα στο μαντρί για να 'χουνε λέει τα πρόβατα φως. 

Στο άκουσμα της λέξης πρόβατα μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Και πάνω που είχα αρχίσει να ονειρεύομαι συνδυασμούς και παρατάξεις, σταυρούς και Σταύρους, γυρίζει το μάτι μου τ' ανάστροφα. Τι να το κάνουν τα πρόβατα το φως ρε μπάρμπα..αυτά έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Άμα δεν τα προγκήξεις δεν καταλαβαίνουν. Μόνος σου δε μου λεγες τις προάλλες ότι αν δεν τους σφύραγες κι αν δεν τους πέταγες κανα κοτρόνι θα το 'χαν ξεπαστρέψει το λιοχώραφο; Έτσι συμβαίνει και με τις εκλογές.  Πάρτο χαμπάρι. Τα προγκάνε τα πρόβατα για να πάνε να ψηφίσουν όπως τα προγκάς εσύ για να μην τρώνε τις ελιές της θειάς μου της Βαρβάρας. Τα προγκάνε για να τα βάλουν στο μαντρί, μόνο που δεν τα σκιάζουν με πέτρες και σφυρίγματα, αλλά με ενοχές. 

Γιατί άμα δεν πας να τους ψηφίσεις θα βγει ο άλλος. Και άμα βγει ο άλλος θα φταις εσύ. 
Εσύ μπάρμπα που έφυγες απ' το κοπάδι. Δεν το λέω εγώ. Τα κόμματα το λένε..
Κι αν δε μου μιλούσες για πρόβατα να ξέρεις, με είχες σχεδόν τουμπάρει..
Αλλά είπες τη μαγική λέξη και συνήλθα. Γιατρεύτηκα..

Δε θα το σκίσω τελικά το εκλογικό μου δικαίωμα μπάρμπα.
Δε γίνομαι εγώ πρόβατο.
Αρνί θα γίνω.
Προτιμώ το σούβλισμα..
Στις 7 Νοέμβρη δεν ψηφίζω..
Στις 24 Απρίλη θα ψοφήσω..
Άιντε και καλό Πάσχα.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ;

Βασίλης είπε...

Και τι θ αλλάξει αμα πας δηλαδη;
Κι εγω ερωτηση σου κανω.
ρε ξεκολατε απο το μαντρι ρε.
μπεεε μπεεε

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΟΜΩΣ,ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ...ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΚΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ Η ΑΝΗΨΙΑ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΗΜΕΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο ανωνυμος απο πάνω.
Ειδικά σ αυτες τις εκλογες παίζουν πολύ τα σόγια και οι υποχρεωσεις.

vag είπε...

Υπάρχουν φανατικοι υποστηρηκτές και φανατικοί επικριτες της αποχης. Πολλά τα επιχηρειματα και των δυο πλευρων. Εγώ πιστευω ότι ο καθενας πρεπει να κάνει αυτο που πιστεύει και να κλείσει τα αυτιά του στις όποις φωνές και πιέσεις δεχεται.

OXΙά είπε...

Καλύτερα στην σούβλα παρά στο παραβάν

Ανώνυμος είπε...

Και θα τους κάνουμε τα μούτρα κρέας αν δεν παμε να ψηφίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΕΓΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ;;(ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ). ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΘΗΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ Η ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΛΑΜΠΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Τότε να αφήσουμε τους άλλους να αποφασίσουν για μας. Κάπως έτσι ανεβαίνουν ακροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΛΟΙ!!
ΔΕΞΙΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΚΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΚΕΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ. ΣΑΠΙΕΣ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ. ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ. Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΑΒΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ.
ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΖΩΑ ΒΟΔΙΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το 2000 οι Αμερικανοί έκαναν αποχή σε ποσοστό 50%. Μόλις ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Bush είδε την διαμαρτυρία των συμπατριωτών του, λούφαξε, στεναχωρήθηκε και προβληματίστηκε τόσο, που όλα τα χρόνια της προεδρίας του έκατσε και κλώσαγε αυγά.
Ρωτήστε τους Αφγανούς και Ιρακινούς.

Η Βλακεία είναι ανίκητη
Η Χορηγία αλλοιώνει συνειδήσεις
Η Ιστορία είναι αμείλικτη

Δράκοντας είπε...

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους που μπήκατε στον κόπο να αφήσετε το μήνυμα σας και να καταθέσετε τις απόψεις και τα πιστεύω σας. Σέβομαι κάθε θέση και στάση είτε είναι υπέρ είτε κατά της αποχής. Άλλωστε ο καθένας μας έχει σχηματίσει την άποψη του και μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει. Εγώ τη θέση μου την έχω ήδη εκφράσει χρησιμοποιώντας τα δικά μου επιχειρήματα που κάποιοι μπορεί να εκλάβουν ως πενιχρά. Ας κάνει λοιπόν ο καθένας ότι πιστεύει, αρκεί στο τέλος να μπορεί να κοιμάται με ήσυχη τη συνείδηση του.

Thalamofilakas είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

ΣΟΛΩΝ.

Μην συμβουλεύετε τον κόσμο να μην πάει να ψηφίσει. Πρέπει να πάει. Να ψηφίσει. Τι; Οτιδήποτε εκτός βουλής, και ιδιαιτέρως μακριά από το ΠΑΣΟΚ. Οπου δεν υπάρχουν τέτοιοι, άκυρο.

Μόνο έτσι θα στείλουμε το μύνημα ότι ενδιαφερόμαστε για την πολιτική ζωή, αλλά δε συμφωνούμε με αυτούς.

Η αποχή είτε είναι "συνειδητή" (που το συζητάμε κι αυτό) είτε επειδή ήσουν με την κοπελιά σου στις παραλίες, είναι το ίδιο. Δε δηλώνεις πολιτική στάση.