Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Κι αν βγώ απ' αυτή τη φυλακή..

Έχω οργανώσει μια καλά σχεδιασμένη απόδραση από την φυλακή τους. Τους χρωστάω μια θριαμβευτική έξοδο. Χρόνια τώρα την ονειρεύομαι..

Το ξέρω ότι όταν βγω θα είμαι μόνος. Τα καφενεία θα είναι κλειστά και οι φίλοι μου ξενιτεμένοι. Το ξέρω ότι θα με πετάξουν και πάλι σα σκουπίδι στην αφιλόξενη πόλη τους μα αυτή τη φορά δεν θα τους κάνω τη χάρη.

Βγαίνοντας από την πύλη θα χαιρετήσω το φρουρό, θα του αρπάξω τ' όπλο, και με την κάννη του θα σπάσω τους μαρμαρωμένους λωποδύτες. Οι ζητιάνοι και οι εταίρες θα με χειροκροτήσουν και εγώ με τις κουβέρτες στη μασχάλη θα ψάξω να βρω μια γωνιά δική μου. Μια γωνιά που δε θα μου την ξαναπάρει κανείς..


6 σχόλια:

Σωτήρης Κ είπε...

Κρατα και μια γωνια για μενα φιλαρακι..

stelios είπε...

Ότι και να πει κανείς γι' αυτό το τραγούδι είναι λίγο.
Οι στίχοι η μουσικη η ερμηνεία του Νιόνιου..όλα ειναι μια μαγεία.
Ωραίο και το κείμενο σου μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός

Η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG.Το LPG είναι γνωστό από δύο μεγάλα ατυχήματα. Το 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000. Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?

OXΙά είπε...

Ωραίος!
Καλημέρα

Δράκοντας είπε...

Καλημέρα οχιά, καλημέρα σε όλους παιδιά..
Σήμερα τρέχω σαν παλαβός.
Καταραμένη Δευτέρα..

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ,
ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ


ΝΕΡΑΙΔΑ