Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Οι θυσίες μας ένα Σαββατοκύριακο σας

H πολιτική είναι συμβολισμοί -και όχι κανιβαλισμοί-  και ενώ ο λαός τρέχει πανικόβλητος με τα πιο επώδυνα μέτρα της μεταπολίτευσης, η Κυβέρνηση επιλέγει να μη χαλάσει τη φιέστα της.

Και περίπτερα και ομιλίες και υπουργοί και αναπληρωτές και γραμματείς και ακόλουθοι και δημόσιες σχέσεις και lobbing και όλα τα καλά.

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. 10 εκατομμύρια ευρώ κοστίζει η όλη φιέστα (μετριοπαθής εκτίμηση). Δεν σώζεται και τίποτα θα πει κάποιος, αλλά όλο και κάτι μπαλώνεις. Δεν είναι μόνο θέμα κόστους, αλλά κυρίως μηνύματος. Όταν εξάρεις το λαό για τις αντοχές του, καλό είναι να μη φαντάζεσαι ότι είναι ανεξάντλητες

Δηλαδή, όταν θέλουμε λεφτά υπάρχουν. Πως θα χτίσεις φορολογική συνείδηση όταν ξοδεύεις αλόγιστα σε έναν απαρχαιωμένο θεσμό που έχει περάσει  την πρώτη του νιότη εδώ και δεκαετίες;

Τόσα χρόνια μας παραμυθιάζανε τα ΜΜΕ με τα ψίχουλα κοινωνικής πολιτικής που ανακοίνωνε ο εκάστοτε πρωθυπουργός, το περιβόητο καλάθι.

Φέτος αν θέλετε καλάθια, δείτε Μουντομπάσκετ.

Ας ανέβαινε ο πρωθυπουργός κι ας κάναμε μια virtual ΔΕΘ. Αυτός θα έλεγε ότι δίνει παροχές και εμείς θα προσποιούμασταν ότι τον πιστεύαμε.

Βέβαια υπάρχουν κάποιοι κυνικοί που λένε ότι τα κρατικά λεφτά θα τονώσουν την αγορά, όπως γινόταν πάντα.

Οι στωικοί αντιτείνουν ότι μπορεί να είναι η πρώτη και τελευταία ΔΕΘ αυτής της Κυβέρνησης.

Οι επικούρειοι, ως οι κατεξοχήν ευδαιμονισταί συμφωνούν με την επιλογή ενός ανέμελου Σαββατοκύριακου στην όμορφη Σαλονίκη.

Αλλά είμαι βέβαιος ότι όλα τα έξοδα θα “ανέβουν” στο διαδίκτυο. Aν δεν είναι κόπος αναρτήστε και τις διαδικασίες ανάθεσης, σε ποιες εταιρείες και για ποιο έργο δόθηκαν μαζί βέβαια με  τις δαπάνες διανυκτερεύσεων, ημερήσιων αποζημιώσεων και λοιπών εξόδων που χρεώνεται το δημόσιο. Βάλτε και το κόστος των δυνάμεων ασφαλείας που θα φρουρούν το πανηγύρι.

Και ασφαλώς θα δώσετε τα σωστά νούμερα. Αποκλείεται να τα μαγειρέψετε. Αυτά τα έκανε η επάρατος δεξιά.

Να δούμε και εμείς οι υπήκοοι το  Όπεν Γκαβ επί του πρακτέου

Μικρός Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: