Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Γυμνοσάλιαγκας ο εργασιακός

Συναντάται σε όλους τους εργασιακούς χώρους και είναι η χαρά των αφεντικών. Γρήγορα καταφέρνει να φτάσει σε υψηλές και προνομιούχες θέσεις έρποντας και γλείφοντας. Έχει φοβερό ταλέντο στη ρουφιανιά την ψευτιά και τη συκοφαντία. Βεβαίως γυμνοσάλιαγκες υπάρχουν σε όλους τους χώρους και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες. Εγώ όμως αναφέρομαι στον γυμνοσάλιαγκα τον εργασιακό ή συναδελφοφάγο ο οποίος και αποτελεί ενα απο τα χείριστα είδη. Είναι ζώον ερμαφρόδιτο που για να γονιμοποιηθεί απλώνει τη βλέννα του. Λόγω αυτής του της ιδιότητας προκαλεί σιχασιά και αηδία στο πέρασμα του, γλείφοντας και γεμίζοντας τον τόπο σάλια. Χωρίς βλέννα, άρα και χωρίς γλείψιμο ο γυμνοσάλιαγκας πεθαίνει. Έρποντας αργά αλλά σταθερά συνήθως καταφέρνει να φτάσει στους στόχους του. Είναι αδηφάγο ζώο και δεν χορταίνει ποτέ. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να του δώσετε όταν πατήσει την κορυφή. Τότε ξεχνάει την δυσκολία με την οποία ανέβηκε και τους τόνους σάλιου που κατανάλωσε και σταματάει να γλείφει. Αυτό είναι πάρα μα πάρα πολύ κακό. Σας βλέπω να ψάχνετε για άλλη δουλειά...Δώστε λοιπόν προσοχή στα σημάδια και μην αμελείτε να του λέτε πόσο ικανός και απαραίτητος  είναι. Μην τον πλακώσετε ποτέ στα μπουκέτα, και προπαντός μην τον πατήσετε.  Τα σάλια του είναι τοξικά και θανατηφόρα.

Ρώτησαν τον γυμνοσάλιαγκα πώς ανέβηκε στην κορυφή του βουνού, ενώ δεν έχει πόδια. Κι εκείνος απάντησε: Έρποντας, γλείφοντας και με τα κέρατά μου!

3 σχόλια:

Γιώτα είπε...

εχω μια τετοια στη δουλεια μου..θα μπορουσατε να με βοηθησετε να την εξοντώσω;;συμβουλες κτλπ

Δράκοντας είπε...

Συμβουλές εξόντωσης δεν παρέχονται..
Το κείμενο έχει καθαρά πληροφοριακό και προληπτικό χαρακτήρα. Αν θέλεις τη συμβουλή μου μείνε όσο πιο μακρυά της μπορείς. Αν ντε και καλά θέλεις να την εξοντώσεις τότε μαλλιοτραβηχτείτε και η Παναγιά μαζί σου..

Ανώνυμος είπε...

εκτός απο το σαλιαγκα υπάρχει καιο μαλιαγκας. άλλη φάση αυτός..