Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Εγω δεν εχο βγαλη το σχολιο ουτε εχω μαθη γραματα πολα

......ξερο ομως ενα κι ενα κανουν διο και πος τα φωνιεντα ειναι 7.

Αφιερωμένο στους βολεμένους βολευτές του Ελληνικού Κυνο-βουλίου. Στα διεθνή και εγχώρια λαμόγια. Στους κλέφτες, στους ψεύτες και τους πολιτικούς απατεώνες. Στους ψευτοδιανοούμενους και στους ψευτόμαγκες. 

Το τραγούδι είναι του αξέχαστου Μυτηληνιού ρεμπέτη Γιώργου Μουφλουζέλη ενός απλού λαϊκού ανθρώπου, αυτό που λέμε “καλή καρδιά” κι ενός ασυμβίβαστου, επί της ουσίας, καλλιτέχνη. Αγωνίστηκε παλικαρίσια κόντρα στις μπόρες της ζωής, αφήνοντάς μας μια σημαντική παρακαταθήκη τραγουδιών, με τα μεράκια του και τους καημούς του. Έκλεισε, πριν 17 χρόνια, τον κύκλο του, παραμένοντας ως το τέλος του βίου του, γνήσιος ρεμπέτης, χωρίς συμβιβασμούς. Αυτός ήταν ο Γιώργος Μουφλουζέλης. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να συμπηρώσω ότι ο Γιώργος Μουφλουζέλης έφυγε μόνος και ξεχασμένος απο φίλους και πολιτεία. Όπως άλλωστε συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις. Συγχαρητήρια για το άρθρο και τον επιτυχή παραλληλισμό.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπηρξαν και αυτοι οι γνήσιοι Ανθρωποι που άφησαν έργο πισω τους...
Αλοίμονο απο τους νεώτερους που στη πλειψηφία τους τη βρίσκουν με Φοίβο,με το καλό παιδί (βλ. Πλούταρχο),Vegas,Stavento και λοιπούς.....αντε και στο τσακιρ κεφι με λίγο Παπακωνσταντίνου. Προβληματίζονται δε και στοχάζονται μόνο για το πως θα δείξουν τα.... μπουτάκια τους στα διάφορα club της Μυκόνου και όχι μόνο!
Όσο για τα σχολεία...;; ολοι οι κυβερνώντες έχουν φροντίσει καλά το εκπαιδευτικό μας σύστημα οοολα αυτά τα χρόνια... Αλλωστε οι ίδιοι έχουν σπουδάσει στα καλλύτερα....
frog

Δράκοντας είπε...

@ανωνυμος 12:07 Ευχαριστώ για την συμπλήρωση και για τα καλά σου λόγια.

@ανωνυμος 5:13 Είσαι μέσα στο μυαλό μου..